Aftercare producten: Avoyd vs Depilflax

Brazilian Waxing Salon Purmerend Waxen Harsen Divers - Benen, Jurk, Aftercare, Badkamer

Hi guys and galls! April hier. Voor degenen die mij nog niet kennen: ik ben de zus van Roxanne. Ik wil het vandaag hebben over twee verschillende aftercare producten. Ik heb een half jaar lang AVOYD Double Delight en Depilflax Hair Puller intensief getest en vergeleken met elkaar. In dit blog bericht deel ik mijn bevindingen tegen de strijd met ingegroeide haren met je. En ook alle huidverzorgingstips die ik van Roxanne geleerd heb.

Aftercare? What? Why? Voorkom ingegroeide haren!

Ik heb mijn hele leven al een gevoelige huid. Als tiener had ik last van acné en vandaag de dag ben ik ook nog steeds regelmatig bezig met gezichtscrèmes en reinigers voor mijn gezicht om alles een beetje in top conditie te houden. De huid in de bikini-area is heel dun en heeft veel zenuwuiteinden. Kan je nagaan hoe gevoelig de huid van míjn foef (of vajajay of yoni of hoe je het ook wil noemen…) Des te meer reden om wat extra aandacht aan mijn huid daar beneden te geven, om die ingegroeide haren en rode pukkeltjes de das om te doen.

Voorkomen? Hoe dan?

De truc? Hou je poriën van de haarzakjes schoon en zorg dat ze niet verstopt raken. Dat kan je doen door bijvoorbeeld (zachtjes) te scrubben onder de douche. Niet te vaak, hoor. Max. 2 keer per week. En door een aftercare product te gebruiken om je huid te kalmeren én schoon te houden.

Wat heb ik getest?

Ik heb de aftercare producten AVOYD Double Delight en Depilflax Hair Puller een half jaar lang op verschillende lichaamsdelen geprobeerd. Ik wax elke 5 weken mijn brazilian, oksels en onderbenen. Dat is waar ik de aftercare producten ook heb gebruikt (Let op! Tot in mijn lies, de aftercare producten zijn niet geschikt voor de lippen en bilnaad). Ik heb de producten tegelijkertijd getest (rechterkant AVOYD / links Depilflax), zodat mijn huid op het moment van testen hetzelfde was. Hormonen en seizoenen hebben namelijk echt invloed op de huid. Tenminste bij mij is dat wel het geval. Ik heb het in het begin één tot twee keer per dag gebruikt. Sowieso elke ochtend na het douchen. En als ik had gesport, nog een keer na mijn tweede douche. En na ongeveer 3 maanden gebruikte ik het om de dag (gemiddeld zo’n 3 keer per week) om ingegroeide haren te voorkomen.

Bevindingen van AVOYD Double Delight

AVOYD Double Delight bevalt peelende ingrediënten. Daardoor vervelde mijn huid in het begin heel erg. Dat vond ik in het begin heel gek en ik was bang dat ik een rare reactie had met mijn gevoelige huid. Maar na wat online onderzoek, las ik dat ik niet de enige was. Ik hoefde me gelukkig daarover geen zorgen te maken. Het is een reactie dat het loslaten van de dode huidcellen versneld en de poriën daardoor vrij blijven en overtollig huidvet wordt afgevoerd. Het vervellen stopte na een maand of twee helemaal. De huid werd daarna super glad en zacht. De haartjes groeiden prima door de nieuwe huid heen waardoor ik geen last meer had van ingegroeide haartjes en rode bultjes. Mijn oude paarse littekens (fijne herinneringen van het scheren 100 jaar gelee XD ) zijn bijna niet meer aan te wijzen.

Bevindingen van Depilflax

Depilflax ‘exfolieert’ ook, maar is een stuk minder agressief dan AVOYD. Daardoor kreeg ik wel het gevoel dat het niet direct werkte, maar niets is minder waar. De roodheid van mijn bultjes en ‘afterwax’ huid namen sneller af, doordat de huid gevoed werd met kalmerende ingrediënten zoals salicylzuur. Na een maand zag ik dat de diepere ingegroeide haarbultjes doorkwamen en dat mijn geduld met Depilflax werd beloond. Juist doordat mijn huid niet helemaal niet vervelde, had ik een prettigere ervaring. Mijn huid voelde vanaf het begin af aan zacht aan. Al met al duurder het wel een maand langer voordat ik dezelfde resultaten bereikte als met AVOYD. Ook heb ik het gevoel dat de ‘spot corrector’ van Depilflax iets minder is, maar before en after geven zeker aan, dat mijn oude littekens ook met Depilflax lichter zijn geworden.

Vergelijking

Beide producten hebben heel veel eigenschappen die overeenkomen. Zo zijn AVOYD en Depilflax Aftercare producten:

  • Geschikt voor ieder huidtype
  • Geschikt voor ieder haartype/-kleur

  • Ze exfoliëren de huid (stimuleert de huidvernieuwing)
  • Verwijdert dode huidcellen
  • Voorkomt verstopte poriën
  • Ze werken diep onder de huid door om ingegroeide haren te behandelen en te voorkomen
  • Verzacht en verfijnt de huid
  • Verwijdert donkere plekjes / maken ze lichter
  • Versnelt huidherstel na het waxen

Maar welke vind ik nu beter?

Beide producten werkten even goed, maar niet even snel. Wil je sneller resultaat? Omdat je bijvoorbeeld binnenkort al op vakantie gaat? Ga dan voor AVOYD. Ik had na het vervellen een super smooth skin. En bij AVOYD had ik het gevoel dat alles super gecleaned was. Dat voelde wel lekker fris.

Persoonlijk blijf ik nu wel de Depilflax gebruiken? Waarom? Ik vond het fijner aanvoelen op de huid (AVOYD kan soms nog wat prikken bij een rood plekje/bultje) en Depilflax voelde meer aan als een hydraterende substantie.

Ander fijn ‘gebruikers weetje’: de boyfriend vond AVOYD stinken. 🙂 Al is dat denk ik wel heel persoonlijk, want ikzelf vond het juist een fijne geur. En na het intrekken nam de sterkte van de geur ook snel af.

Maar dat is ook zeker een factor die ik heb meegewogen in mijn beslissing om Depilflax blijvend te gaan gebruiken.

Wat is nu het beste voor jou?

Ben je er al een beetje uit? Heb je zelf na het lezen van dit bericht al een voorkeur gekregen? Of twijfel je nog wat jouw huid daar beneden nodig heeft? Wanneer je advies nodig hebt kan je altijd contact opnemen met Roxanne. Uiteraard helpt ze je graag verder.

Brazilian Waxing Salon Purmerend Vriendin Reviews Recensies Waxen Harsen April

Veel liefs,


AprilMeer informatie over aftercare? Lees ook eens de blog Alles wat je wilt weten over Vajacials. Weet je al wat een Vajacial is en wil je er graag een boeken? Klik dan op de knop hieronder.

“Heb je nog meer verzorging nodig?”


VAJACIAL BEHANDELINGEN

Keep Your Kitty Pretty

Kalmeert, verzacht, hydrateert en herstelt de huid.
– Gericht op verbetering en herstel van de huid
– Schoonmaken van de huid
– Verwijderen ingegroeide haren
– Hydratatiemasker (incl. stoombehandeling)

Prijs
Behandeling los van +/- 20 min € 29,50

Boost Your Kitty

Deze behandeling wordt aangepast om jouw huidproblemen te herstellen. Speciaal voor de gevoelige huid daar beneden.

Kalmeert, verzacht, hydrateert en herstelt de huid.
– Gericht op verbetering en herstel van de huid
– Schoonmaken van de huid
– Verwijderen ingegroeide haren
– Hydratatiemasker (incl. stoombehandeling)
– Boost met een vitaminemasker
– High frequentie treatment voor herstel van ontstoken plekjes

Prijs
Behandeling los van +/- 35 tot 45 min € 55,-

Extra Kitty Care (tegen donkere vlekjes)

Een voor jou op maat gemaakte diepgaande behandeling. We focussen op huidproblemen, zoals ingegroeide haartjes, huiduitslag, acné, littekens en pigment vlekken.

Kalmeert, verzacht, hydrateert en herstelt de gevoelige huid.
– Gericht op verbetering en herstel van de huid
– Schoonmaken van de huid
– Verwijderen ingegroeide haren
– High frequentie treatment voor herstel van ontstoken plekjes
– Hydratatiemasker (incl. stoombehandeling)
– Tegen de vlekken een Whitening Mask
– Boost met serum

Prijs
Behandeling los van +/- 45 tot 60 min € 65,-

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp openen
1
Hoi hoi,

Leuk dat je mijn website bekijkt. Kan ik je nog ergens mee helpen? Stel me hier gerust een vraag via WhatsApp.