Brazilian Waxing Salon

One stop shop voor ontharen volgens de échte Brazilian Waxing techniek

Over Roxanne

Brazilian Waxing Salon Purmerend Roxy en vriend

Waxen, waxen, waxen… Hoe is deze vrouw dit vak ingerold? Dat ga ik je vertellen! Dat ik nu al ruim 9 jaar waxspecialiste ben is vanzelfsprekend geweest en ik zou ook niet meer anders willen. Anderen ontzorgen is mijn passie. Mijn klanten hebben veel plezier van hun resultaten en daar word ik weer vrolijk van. Tja… ik ben een echte joy-junkie.

Verborgen talenten
Spiegeltje, spiegeltje aan de wand… Ik ben altijd met uiterlijke verzorging bezig geweest. Ik vond het als jonge meid ontzettend leuk om vooral anderen zich mooi (en daardoor automatisch goed) te laten voelen. Gelukkig had ik -naast twee broers- ook nog een zus, die ik tot vervelends aan toe opmaakte, haar haren deed en geen mee-eter was veilig bij mij. En soms verwende ik mijn zus en vriendinnen ook met lekkere maskers. Totdat mijn ouders mij op m’n 16e zeiden dat ik er iets mee moest doen. Waar ik altijd dankbaar voor ben geweest, want daardoor heb ik me ook kunnen ontpoppen op mijn eigen manier in onze ondernemende familie.

Van stage tot specialisme
Op mijn 18e kwam ik in een gezellig drukke beautysalon terecht in hartje Amsterdam, waar ik eerst stage liep en later fulltime in dienst kwam. Ik leerde daar van een Braziliaanse dame, volgens haar, de échte manier van ontharen. Zij kon niet begrijpen hoe die Hollanders het allemaal deden ‘daar beneden’ met die strips. Ik keek met nieuwsgierige ogen toe, want ik was door andere schoonheidsspecialisten ook weleens eerder onthaard met harsstrips. Ook de bikinilijn en nog méér ‘daar beneden’, dus ik dacht dat dat normaal was. Ik zag met eigen ogen hoeveel beter het resultaat was met de harde film hars die ze ook in Brazilië gebruikten en (nóg belangrijker) hoeveel sneller je klaar kon zijn met de behandeling. Hoe sneller je klaar bent, hoe prettiger de behandeling voor de klant, natuurlijk.

Ik ben me uiteindelijk gaan specialiseren in het ontharen en uiteindelijk deed ik in de salon alleen maar ontharingsbehandelingen. Doordat ik een band opbouwde met de vaste klanten durfde ik te vragen naar hun ervaringen, zodat ik de behandeling kon afstemmen aan de hand van hun feedback. Iedereen heeft tenslotte weer een ander lichaam. Ik zorg ervoor dat alles op de beste manier wordt afgestemd op jouw haar en huid.

Ondernemersfamilie
Toen ik 20 werd, was het tijd om op eigen benen te staan. Met hulp van mijn vrienden en familie opende ik de eerste Brazilian waxsalon van Purmerend. De salon aan huis werd met veel liefde opgericht. De ene vriend stuukte, de andere vriend was elektricien, mijn zus deed de administratie, mijn nichtje ontwierp het logo, mijn vriend stond te schilderen en mijn zwager bedacht de naam (een combinatie van mijn koosnaam Roxy en waxen): Waxy Purmerend was geboren!

Waxspecialist vs. Schoonheidsspecialist
Ik kreeg vaak de vraag van mijn klanten waarom ik ervoor heb gekozen om alleen te waxen en niet de ‘hele mikmak’ van een schoonheidssalon. Naast het feit dat er daadwerkelijk ook vraag is naar specialisten (en geen all-rounders), wil ik zelf ook gewoon ergens heel erg goed in zijn en niet meerdere dingen kunnen op een gemiddeld niveau. Ik ben een perfectionist en wil daarom het beste zijn in mijn vakgebied, vandaar de keuze tot de specialisatie van het waxen. En daarom noem ik mezelf ook waxspecialist in plaats van bijvoorbeeld schoonheids- of beautyspecialist. Met mijn trainingen, werkervaring en expertise mag ik mezelf ook met recht zo noemen.

Team work, makes the dream work
In 2016 kreeg ik mijn tweede kindje en was het onmogelijk om fulltime te blijven werken. Ik verhuisde de waxsalon naar de praktijk van Rob Holt Sportmassage aan de Algarve 30 in Purmerend waar ik met veel plezier samenwerk met mijn zwager Robbie. Gezien mijn zus ook daar werkt is het altijd fijn om even met haar te schakelen. Planning, online reserveringsystemen, nieuwe website, socials? Ik kan met alles bij haar terecht. Sparren met haar geeft me altijd weer inspiratie en nieuwe inzichten, zodat ik me eigenlijk niet druk hoef te maken over deze bijzaken en me dus volledig kan storten op mijn klanten. Jullie verdienen namelijk mijn volle aandacht.

WhatsApp openen
1
Hoi hoi,

Leuk dat je mijn website bekijkt. Kan ik je nog ergens mee helpen? Stel me hier gerust een vraag via WhatsApp.